12 mei 2022

Valkhof Festival breidt uit! Valkhof Festival slaat de handen in elkaar met programmapartners Music Meeting, Otis en Baobab. Het resultaat wordt een nieuw podium met een line-up van jazz, soul, funk en niet-westerse muziek die op zichzelf een reflectie is van de essentie van Valkhof Festival: één enkele act kan zowel een te ontdekken naam als een grotendeels onbekend en tegelijk gevestigd fenomeen zijn. De eerder gepresenteerde Hailu Mergia is daar het perfecte voorbeeld van.

De zes andere eerste namen voor het nieuwe podium zijn: Entoto Band, Muyayo Rif, MAURINO, Bruut!, Huun-Huur-Tu en Nakury y Barzo. Allemaal staan ze voor muziek uit diverse uithoeken van de wereld – ook Nederland – die zich niets aantrekt van genregrenzen. Verwacht veel warmbloedige klanken en een flinke portie dansbaarheid.

Het nieuwste en achtste (!) podium van Valkhof Festival komt te staan bij het Bloemenwapen op het Waalpark. Op die manier is Club Voerweg niet langer de ‘limiet’ van ons festivalterrein, dus extra gezelligheid is gegarandeerd! De naam van het nieuwe podium spreekt gezien de locatie voor zich: BLOEM wordt ingericht waar vroeger de Hennes Latin Stage stond, en die rijke traditie nemen we uiteraard mee als we dit nieuwe stuk festivalterrein aan Valkhof Festival toevoegen.

Check hier de volledige line-up van Valkhof Festival 2022. Een Spotify-lijst met alle tot dusver bekende namen vind je hier.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte