13 juli 2022

Praktische informatie én leuke weetjes: Valkhof Festival 2022 van A tot Z!

App. Via deze link (mobiel: deze) download je gratis de app van Vierdaagsefeesten. Filter daar op Valkhof Festival onder locaties en je hebt meteen een blokkenschema op je telefoon! Bij elke artiest vind je ook tekst, beeld en geluid terug. 

Bekersysteem. Duurzaamheid voor alles! Je betaalt eenmalig 50 cent en bij een volgende bestelling ruil je je beker gewoon in.  

Cashless. Valkhof Festival is cashless. Je kunt dus overal pinnen. 

Drinken. Op het terrein vind je meerdere bars met een ruim drankaanbod. 

Eten. De Plak is onmisbaar op Valkhof Festival en in hun ruime aanbod zit ook dit jaar het wereldvermaarde kaasgehakt! 

Foxlane. Openen dit jaar het festival (meer daarover onder de ‘O’) én zijn een van de artiesten en partners die we dit jaar ondersteunen om de lokale scene te versterken. Check hier de mini-docu. 

Gratis. We kunnen het niet genoeg herhalen: 7 dagen lang staan er zo’n 170 artiesten op 8 podia. Daarmee is Valkhof Festival als gratis event uniek, waar dan ook ter wereld. Maar dat doen we niet zomaar. Dankzij de steun van onze bezoekers in de vorm van de consumptie van heerlijk eten en fris (speciaal)bier, kunnen we dit elk jaar doen. Laat daarom eigen drank en eten svp thuis. 

Huisregels en FAQ vind je hier.

Inluisteren doe je via onze Spotify Playlist! 

Jongerenbestemming Nijmegen. De beste van Europa voor 2022 zelfs. Bezoek je Valkhof Festival en wil je ook wat van Nijmegen meepikken? Check dan zeker deze pagina.   

Keuzestress? Begrijpelijk. Met het blokkenschema behoud je het overzicht en kan je je alvast voorbereiden.

Line-up. Alles over het Valkhof Festival-programma vind je hier

Mooi weer. Prachtige weersvoorspellingen! En bovendien biedt het bladerdek van het Valkhofpark de nodige verkoeling. Vergeet evenwel niet om genoeg water te drinken, in te smeren en neem misschien een pet mee [Jan Smeets Modus uit]. 

NS en ander vervoer. Alles over de bereikbaarheid van Valkhof Festival vind je hier.  

Opening festival. Zaterdag 16 juli ben je er al om 15u30 bij, als het Valkhofpark opent voor publiek. Zo sta je lekker vooraan bij Foxlane én kan je feestelijk mee aftellen. Bovendien is het eerste half uurtje Valkhof Festival 2022 goed voor een gratis beker bij je eerste bestelling! 

Podia. Acht in totaal, met dit jaar het nieuwe BLOEM, dus ga zeker even kijken in het Waalpark. De band Pódium is dan weer vervangen door het veelbelovende a fungus

Q-koorts. Hebben we geen last van. Ook zijn er geen coronamaatregelen meer. Maar zoals steeds geldt het advies: even testen bij klachten en blijf thuis bij een positieve test! 

Rondlopen – het terrein is groter dan ooit. Dus daarom deze handige plattegrond die je ook bij de ingangen van het park zal aantreffen.  

Speciaalbierbar. Want natúúrlijk is de Barbarossaruïne dit jaar weer een week lang dé place to be voor bierliefhebbers. Het programma in samenwerking met Oersoep vind je hier.  

Toiletten. De laatste keer met Plees to be! Kost 50 cent voor een bezoek of 1 euro voor een dagkaart. Ook bij onze toiletten kun je gratis doorlopen met een polsbandje van de Vierdaagsefeesten.  

Uitermate vet. Is het programma van Doornroosje vlak voor en tijdens Valkhof Festival. Opwarmen doe je bij Osees op vrijdag 15 juli – geen betere pre-party denkbaar – en je kunt in de week van Valkhof Festival traditiegetrouw ook naar die andere ‘kapel’, de Stevenskerk. Met dit jaar onder meer Joan as Police Woman en Mario Batkovic. Het volledige programma vind je hier.   

Vierdaagsefeesten. ‘Toevallig’ vindt het grootste event van Nederland ook plaats tijdens het Valkhof Festival. Waar? Overal en zover je kunt kijken. Alle info vind je hier

Werken op Valkhof Festival. De posities raken snel gevuld, maar we zoeken nog barhoofden. Doe je liever iets anders? Meld je alsnog aan! Het kan dat we tijdens de week nog een paar extra handen kunnen gebruiken.  

X Club. Een van de vele Club Voerweg acts voor wat het langste en meest elektronische Club Voerweg-programma ooit is. Nog niet uitgefeest? Dan kan je in Doornroosje terecht voor het nachtprogramma tijdens de Valkhof Festival-week!  

Y als in The Space Lady, misschien wel de meest bijzondere act op Valkhof Festival dit jaar. Drie afscheidsshows in het intieme en unieke Kapel-podium, van wat toch een absolute elektronicapionier is.  

Zzz Blijven slapen tijdens Valkhof Festival? Via deze Facebookgroep kun je samenwerken met andere bezoekers om een slaapplek dan wel vervoer te regelen. 

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte