10 juli 2022

Geen terugkeer van Valkhof Festival in de ‘oude vorm’ zonder de speciaalbierbar in de Barbarossaruïne!

Dit jaar gaan we in zee met Oersoep, die naast enkele van hun klassiekers ook bierversies van deep cuts presenteren. En daar doen we nog het Vierdaagsefeestenbier bovenop.

Je geniet er over minder dan een week van in de gezelligste omgeving van de Vierdaagsefeesten! Hieronder lees je gedetailleerde omschrijvingen van alle speciaalbieren op Valkhof Festival 2022, kwestie van je smaakpapillen al wat voor te bereiden…

Oersoep – Sergeant Pepper: De Sergeant Pepper is een van de meest geliefde en bekende bieren van Oersoep. Dat komt door het pittige gistprofiel en de klassieke en Amerikaanse hoppen die worden gebruikt bij het brouwen van dit bier. Dit blonde droge bier heeft warme sinaasappeltinten én tonen van peper. Door het gebruik van tarwemout heeft het bier een goede stevige schuimkraag. ”Sit back and let the evening go!”

Oersoep –  Freewheel: Freewheel is een iconisch witbier ontwikkeld uit liefde voor wielrennen. Een klassiek, kruidig Belgisch witbier met een mooie droogheid en citrusachtige fruitigheid. Het bier is lekker romig door het gebruik van tarwemout en haver. Dé ultieme dorstlesser na een lange fietstocht! (wandeltocht kan in dit geval natuurlijk ook!)

Oersoep – Hopfather: De Hopfather is een fruitige hop-explosie. Het bier wordt gebrouwen met grote hoeveelheden Mosaic, Simcoe en Cascade hoppen. Deze hoppen zorgen voor een krachtig aroma van sinaasappel, mango en lychee. We gebruiken deze hoppen op het laatste moment van het brouwproces; zo geven ze veel smaak af zonder overdreven bitter te zijn. Een tropisch feest in een glas!

Oersoep – F#cktoberfest: Deze eigenzinnige versie van de über klassieke Duitse bierstijl Kölsch hebben we samen gebrouwen met brouwerij Poesiat & Kater uit Amsterdam. Dit super doordrinkbare bier heeft een zachte moutige body en een klassiek Duits hop aroma. Om niet aan het reinheitsgebot te voldoen hebben we citroengras tijdens de vergisting van dit bier toegevoegd. Dit geeft een fantastische citrusachtige afdronk. Prosit!

Oersoep – Kiss me, Kiss me, Kiss me: Kiss me, kiss me, kiss me, is een kruidige en fruitige tripel om te zoenen! Het gebruik van vijf verschillende graansoorten geeft dit goudkleurige bier een diepe, volle afdronk. De Tettnang hop geeft de zachte zoetheid een lekkere bittere tegenhanger. Een hartverwarmend bier!

Vierdaagsefeestenbier: Het Vierdaagsefeesten bier wordt gemaakt door ‘De Nijmeegse Brouwers’; een samenwerking tussen Mannenpap, Brouwtoren, de Hemel, Nevel en Oersoep. Elk jaar brouwen we een andere versie met een andere smaak. De editie voor de feesten van 2022 is een heerlijk verfrissend blond bier van 5,5% met een mooie schuimkraag. Het fruitige hop karakter springt er duidelijk uit en geeft het bier een volle frisse citrussmaak.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte