27 juni 2023

Extrapool is al jaren een vaste waarde op Valkhof Festival. Wie in Nijmegen en omgeving de experimentele scene wat gevolgd heeft, kwam er de afgelopen maanden wellicht achter dat er een nieuwe samenwerking is tussen Extrapool en Doornroosje: Onderstuur. Samen met een speciale residentie van Extratool (de opvolger van Dali Muru, die vorig jaar nieuwe muziek exclusief voor Valkhof Festival maakte) cureert Onderstuur de eerste én de laatste avond in de Kapel. Onderstuur staat voor avonden met experimentele, vernieuwende of verrassend toegankelijke muziek (een combinatie van dit alles kan ook), waarbij het raakvlak tussen concert en de sound/art/print-praktijk van Extrapool wordt opgezocht. Extratool is dan weer het muzikale residentieproject van Extrapool. Dit jaar komt niemand minder dan levende legende Limpe Fuchs enkele dagen musiceren bij Extrapool. Het resultaat van haar residentie is op de eerste avond van Valkhof Festival te zien.

Diversiteit is hét sleutelwoord bij de reeks artiesten van Onderstuur. Van de dromerige ambient van Ulla, over de experimentele vocalen van Loup Uberto, tot het mysterieuze Italiaans-Zweedse elektronische duo Diter dat een live A/V show brengt. En dan is er ook Ann Eysermans uit België, een artiest die vorig jaar een conceptalbum rond diesellocomotieven uitbracht en nu een ‘duet’ met treinen aangaat in de Kapel, overigens nog steeds het oudste podium van Nederland.

Kortom: neem een sprong in het diepe en ontdek wat dé hotspot experimentele muziek in Nijmegen te bieden heeft! De volledige line-up inclusief deze nieuwe namen vind je zoals gewoonlijk hier.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte