7 juli 2022

Met twee dagen programma in en naast De Kapel staat De Perifeer garant voor prikkelende liveshows, verdieping en ook enkele verrassingen. Rode draad in hun programma op 19 en 20 juli is de naar eigen zeggen ‘megalomane uitgave’ Matter Affect, die ze samen met het label Esc.rec. uitgeven. Het gaat om een grote compilatiebox – uiteraard te koop tijdens Valkhof Festival – en een aantal artiesten die daarop te horen zijn, spelen ook tijdens deze tweedaagse. Maar er is meer! Hieronder helpen we je op weg zodat de volledige context van het De Perifeer-programma duidelijk wordt. Alles over de muziek-lineup van De Perifeer lees je hier (19 juli) en hier (20 juli)!

De Perifeer

De Perifeer is een platform voor muziek, kunst, performance en experiment, gelegen aan de rand van het centrum van Deventer, met een klein, intiem eigen podium. De Perifeer beperkt zich niet tot de eigen locatie, maar betrekt regelmatig andere (kunst)podia en festivals in de programmering.

Meer informatie via perifeer.org

Esc.rec.

Esc.rec. is een klein, veelgeprezen platenlabel voor avontuurlijke muziek, opgericht in 2004 door Harco Rutgers in Deventer. De kwaliteitsnorm is hoog en de muzikale voorkeur breed.

Meer informatie via escrec.com

Peter Fengler

Peter Fengler zal als gastheer aanwezig zijn en u informeren over specifiek inhoudelijke en vaktechnische achtergronden en details van het gepresenteerde werk en dat alles gerelateerd aan grotere contextuele connotaties en actuele niemendalletjes.

Gerard Olthaar

Gerard Olthaar, oftewel G, vind je voornamelijk buiten de Valkhofkapel, waar hij zijn absurde en droogkomische zelf is. Uw dampende maaltijd bezorgd nog voor u deze besteld heeft. Een ware traktatie voor de ingewanden. Typisch Deliverook, warm aanbevolen.

Meer over Matter Affect

Matter Affect is een lijvige compilatie met werk van alle kunstenaars, artiesten en samenwerkingspartners die de afgelopen jaren in het programma van De Perifeer te maken kregen met corona-beperkingen; shows die zijn afgelast, (meerdere keren) verplaatst, in aangepaste vorm plaatsvonden of niet eens meer geboekt konden worden.

De Perifeer vroeg alle betrokkenen op eigen wijze te reflecteren op deze vreemde periode. Dat mocht op elke denkbare manier; in audio, tekst, beeld of combinaties hiervan. De lijst met deelnemers is verrassend lang. Maar de relatief beheersbare schaal van De Perifeer maakt het nog nét mogelijk om een uitgave als deze te maken, waarin de impact goed voelbaar wordt en er ruimte is om te laten zien wat er achter de cijfers schuilgaat. Al het ingezonden materiaal is verzameld in een doos op A4 formaat in een oplage van 250. Matter Affect bestaat uit inhoudelijk verschillende inzendingen uit bijna elke denkbare kunstdiscipline. Het geheel wordt vergezeld door een contextueel boekwerkje.

Fun fact: Valkhof Festival maakt zelf ook deel uit van Matter Affect. En dan zouden we nog bijna vergeten dat Matter Affect tegelijkertijd een jubileum-uitgave is; de 100e op het Esc.rec. label! Dubbel feest dus op 19 en 20 juli in de Valkhofkapel.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte