27 juni 2021

Met een Openluchttheater de Goffert op volle capaciteit – via de CoronaCheck – worden de concerten van Alabaster dePlume, Sylvie Kreusch of Faux Real net iets méér dan een Valkhof Festival-programma in een noodgedwongen alternatieve setting. OLT de Goffert leent zich immers tot een echte festivalervaring, waarbij naast meerdere bands en artiesten per avond ook een terras, DJ-booth en natuurlijk een gezellige inrichting de bezoeker zullen verwelkomen. Het wordt dus écht een beetje Valkhof Festival daar. Wie dat gevoel een hele week wil meemaken, kan nu een weekpas voor alle X Valkhof Festival-avonden in OLT de Goffert kopen voor slechts 35 euro!

Het programma

Elke avond in OLT de Goffert heeft een duidelijk profiel. We openen met zwaar spul en vooral een pracht van een line-up op zaterdag 17 juli. SLIFT, Oiseaux-Tempête, The Sweet Release of Death en Twin Sister zijn (internationale) toppers uit de (psychedelische) doom, postrock en noise-scenes. Het is een unieke combinatie van zware bands, die uitblinkt in zowel de hoeveelheid decibels als in diversiteit. Wie niet stil kan zitten, is er op 18 juli bij, want dan programmeren we een ouderwets garage-avondje met Iguana Death Cult, SONS en Cloudsurfers. Op 19 juli mag je je opmaken voor de foute/grappige/stiekem lekkere pop van Faux Real, aangevuld met de designerdrug pop van 4b2m én de speelse Belgian New Beat van Bolis Pupul. 20 juli wordt een intieme avond met o.a. Robin Kester, die OLT de Goffert ongetwijfeld muisstil zal krijgen. Maar: variatie troef, want diezelfde dag krijg je ook de sterk opkomende goth pop van Belgen High Hi. Wellicht de meest speciale naam op deze X Valkhof Festival-editie, is Alabaster dePlume. Niet toevallig artist in residence van het volgende Le Guess Who? Festival. dePlume is een jazzartiest, maar net zo goed een comedian en een dichter. Zijn shows brengen je naar een andere wereld en kunnen een volledig publiek betoveren. Met SMANDEM en Athletic Progression krijgt 21 juli er bovendien twee jonge, hypergetalenteerde jazzbands bij. En wie ‘jong’ en ‘jazz’ zegt, weet het al: alle clichés moeten eraan geloven. Met Personal Trainer, Don Melody Club en Foxlane is 22 juli de datum voor wie een ouderwets feestje wil en afgelopen anderhalf jaar vooral het dansen heeft gemist. Afsluiten doen we op 23 juli met drie nu al grote namen uit de popscene van de lage landen: LUWTEN, Sylvie Kreusch en Meskerem Mees. Dit kan zomaar de laatste kans zijn om deze artiesten in een relatief kleine setting te zien voor ze definitief op de grotere poppodia belanden!

Kaasgehakt!

Wie Valkhof Festival zegt, zegt De Plak. En natuurlijk is een échte Valkhof Festival-ervaring niet compleet zonder een kaasgehakt! De Plak is er dit jaar gewoon bij op OLT de Goffert, naast een fijn aanbod drankjes dat we later nog uit de doeken doen. Je geniet tussen optredens door van lekker eten, een praatje slaan met vrienden, én van de DJ’s die ons grote terras naast OLT de Goffert zullen voorzien van de beste tunes. Dat terras wordt samen met het openluchttheater één festivalterrein, dus met een weekpas kan je ook – net zoals dat gaat met een gewone Valkhof Festival-editie – voor de gezelligheid komen en je laten verrassen door wat er speelt.

Een unieke editie die je op diverse plekken ervaart

Naast OLT de Goffert is er heel wat moois te beleven in Doornroosje, de Stevenskerk en Extrapool tijdens deze X Valkhof Festival-editie. Als je een muziekliefhebber bent, zal je ongeacht je smaak makkelijk een paar avonden vinden om te bezoeken. Deze concerten worden niet opgeschaald en zijn dus toegankelijk met alleen een ticket. De toekomst van de Nederlandstalige hiphop, een exclusieve show van Solar Temple, een première voor live publiek van Kika Sprangers & Pynarello, experimentele geluidskunst in Extrapool of een unieke show in de Stevenskerk meemaken: ook dat is X Valkhof Festival dit jaar! Wacht niet te lang om losse kaarten te kopen voor deze line-ups, want de plaatsen zijn beperkt.

Een beetje feest, veel Valkhof-vibes

Valkhof Festival kan niet in de gewone vorm plaatsvinden, omdat het festival en de Vierdaagsefeesten onlosmakelijk verbonden zijn. Dat geldt ook voor de praktische kant van het verhaal. Zo is het gros van de inkomsten van het gratis Valkof Festival afhankelijk van de drankomzet en daarvoor heb je de tienduizenden Vierdaagsebezoekers nodig. Dit jaar gaan de Vierdaagsefeesten niet door, maar krijgen we toch een beetje feest. Gezien de omstandigheden wilden we een eenmalige alternatieve editie die het programma van Valkhof Festival – een muzikale ontdekkingstocht met voor ieder wat wils – én de sfeer van Valkhof toch een beetje zou terugbrengen. Een beetje veel intussen, dankzij de opschaling in OLT de Goffert! Tegelijk moet het in de geest van Valkhof Festival ook toegankelijk blijven. Met een weekpas voor alle OLT de Goffert-avonden voor 35 euro proberen we dat te benaderen. Losse kaarten kosten doorgaans slechts 15 euro.

Het volledige programmaoverzicht van X Valkhof Festival 2021 inclusief links naar tickets & meer info vind je hier.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte