27 juli 2020

Avontuurlijke muziek ontdekken in het Valkhofpark, dat kon dit jaar helaas niet. Maar we zijn niet voor één gat te vangen. Samen met Doornroosje presenteerden we afgelopen week een alternatieve editie van Valkhof Festival. Met een veelzijdig programma en beperkt publiek konden we de feesten toch een beetje vieren. Voor we met goede hoop plannen beginnen te smeden voor Valkhof Festival 2021, genieten we nog even na met de foto’s.

Op een stoel zitten, soms bleek het tijdens Valkhof Festival x Doornroosje een flinke opgave. Als Jungle by Night zijn opzwepende mix van jazz, afrobeat en krautrock speelt of Altin Gün zijn Turkse psychfolk met elektronica mengt, smeken de voetjes haast om van de vloer te gaan. En wat te denken van die doldwaze revueshow waarmee WTF Valkhof Festival x Doornroosje opende. Snoeiharde drum ’n bass is nou eenmaal niet gemaakt om bij stil te zitten. Gelukkig had het kersverse Nijmeegse label ook een talkshow en quiz bedacht.

Tijdens andere shows zorgde de stoel juist voor de perfecte sfeer. De Britse Berghain-resident Barker sloot de zevendaagse af met een prachtige set vol dromerige ambient en uitgesponnen dub, waar ademloos naar werd geluisterd. Zo ging het ook bij Jameszoo en Niels Broos, die live een prikkelende soundtrack speelden bij de poëtische Thaise film Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives. En bij Mensen Zeggen Dingen, dat messcherpe sprekers en denkers presenteerde in een uitverkochte zaal. Vanaf een stoel hing het publiek nog net wat meer aan hun lippen dan het staand had gedaan. Ook de luisterliedjes van Linde Schöne kwamen harder binnen dan normaal. ‘Linde van Nimma’ zorgde met haar eigenwijze hiphop voor een lach en een traan.

Natuurlijk hebben we de drukte van het Valkhofpark gemist, de tientallen acts uit alle hoeken van de wereld en de harde werkers die Valkhof Festival normaal tot een succes maken. Toch was het fijn om samen te zijn en eindelijk weer gedurfde livemuziek te horen. Het doet nu al verlangen naar Valkhof Festival 2021, dat plaats zal vinden van 17 tot en met 23 juli. Hopelijk in de vorm die we al jaren kennen, in ieder geval met het spannende programma dat je van ons gewend bent. Op de hoogte blijven van Valkhof Festival 2021 kan het best door je vast aan te melden voor het Facebook-evenement.

Dank en tot dan!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte