22 maart 2022

Dankzij een steunsubsidie van het Fonds Podiumkunsten kunnen we eenmalig beurzen toekennen aan tientallen artiesten én ondersteunen we nog eens honderden acts (337 om precies te zijn) onrechtstreeks. Zo’n steunregeling dient na twee zware coronajaren vooral om de organisatie en het hele ecosysteem errond in stand te houden en volgens ons begint dat simpelweg bij de artiesten zelf!

LUWTEN, Foxlane, Marina Tadic en Paracetamol zijn maar enkele van de namen waarmee we gaan samenwerken, maar er is meer: naast makers ondersteunen we ook partners, die inhoudelijk voor de verdieping zorgen die je van Valkhof Festival kunt verwachten. Zo is er het experiment dat podia als De Perifeer of Extrapool garanderen, of fungeert De Basis als een broedplek voor (jong) talent. Tot slot ondersteunen we ook de mogelijkmakers, zoals het Nijmeegse Galloway Recording Studio. Alles samen bouwen we dus aan een nog sterkere muziekscene in eigen stad en regio. De financiële impuls is weliswaar eenmalig, maar we verwachten dat het effect de komende jaren voelbaar zal blijven.

Wat krijg je daarvan te zien op het festival? Veel! Wie er de komende editie nog allemaal de sterren van de hemel zullen spelen, dat ontdek je in de komende weken en maanden…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte