19 juli 2022

Fotografe Judith Zandwijk (@quotos_photosandquotes) legde de eerste twee dagen van Valkhof Festival op een bijzondere manier vast: bij elke foto hoort een kleine quote of verhaal. Zo krijgen we deze editie ook goed te zien door de ogen van bezoekers en medewerkers! Check Judiths kanalen voor een nog uitgebreidere selectie quotos.

May en Wouter: “Everything is connected.”

Foxlane | Anouk en Caro Andriessen, Thijs Besmer: “We zijn blij dat hier een lekker muziekje is met een koud biertje in de zon. We komen voor de live muziek, maar hebben geen specifieke voorkeur. Foxlane is de eerste band waar we echt live muziek van horen. Toffe band.”

Tramhaus | Rens Verhaegh en Ward van Weenen: “We zijn speciaal vanuit Rotterdam gekomen naar de stad waar we gestudeerd hebben omdat de muziek hier altijd goed is. Dat is de zekerheid die je hebt op Valkhof Festival. Favoriet is wel Tramhaus.”

Bumble B.Boy | Adriaan (7 jaar): “Ik vind dat ze zulke leuke pakken aanhebben.”  

Simone de Blauw: “Ik ben backstage- en locatiemanager. Dat houdt in dat ik met alles bezig ben behalve wat er op het podium gebeurt. Samen met Peter Onstein, de productieleider. Het is zo fijn dat dat weer kan. Ik werk voor allerlei festivals maar alleen hier heb je de Valkhof-familie.”

Roos Stark: “Ik ben als runner gevraagd: je zorgt dan voor de logistiek rond artiesten zodat ze van vliegveld of hotel naar festival kunnen komen. Tussendoor ga ik natuurlijk ook even bandjes kijken.”

Eva Eikhout: “24 uur geleden wist ik nog niet dat ik hier de bands zou aankondigen, maar de geplande presentator heeft corona. Ik was eigenlijk van plan om deze week niet te werken maar voor Valkhof Festival doe ik dat natuurlijk wel! Mijn blauwe eyeliner komt toch wel goed uit op de foto, èh?”

Silverbacks | Fred Hols: “Lekker dansen in het zonnetje op de muziek van Silverbacks. Ik heb ze al eens gezien op London Calling; beetje Talking Heads en B52’s-achtig, heerlijk.”

Deathcrash | Heyta Melssen: “Ik werk voor 3voor12 Gelderland. Dat is logisch, want ik heb liefde voor popmuziek, liefde voor Nijmegen én liefde voor fotografie.”

Just Mustard | Shaemless | Kirsten Heskamp: “Vrijdag speelt Shaemless op de Boog. Ik ben hun manager en zodoende ben ik op het festival. Ik heb Just Mustard al een keer in Manchester gezien, in een heel klein zaaltje. De eerste tien minuten dacht ik ‘oké’, maar daarna kwam ik in een soort trance. Het was het allerbeste concert dat ik ooit heb gezien. Haar engelachtige stem baant de weg door de muziek en neemt je mee.”

Andeebasroe:” I’m a big fan of indie rock music. We try to travel all around to listen to cool bands.”_jeanesis_ :”I go where the music is, a good line-up on a sunny Summer’s day is all we need.”

Lumer | Lisette Ruzius: “Ik kom echt voor de muziek en heb fantastische bands gezien! Alex Evans, de zanger van Lumer heeft een geweldig mooie donkere stem en hij gaat helemaal los, dat is leuk om naar te kijken. Anders dan de zangeres van Just Mustard: zij toont ook emotie, maar meer stoïcijns.”

Teddy Tops (presentatrice): “Eindelijk weer zomer, eindelijk weer festivalweer en eindelijk weer post-pandemisch (inshallah) samenkomen en naar de beste bands luisteren en kijken. Zalig om achter de schermen weer eens de ‘dochter van’ (platenboer Paulus Tops) te zijn, en een feest om ook mijn ‘eigen’ podia Mensen Zeggen Dingen en Wintertuin hier te kunnen zetten. Wat mijn werk als presentator en host het leukst maakt, is dat ik allemaal nieuwe muziek ontdek in de aanloop. Ik luister alles zodat ik hopelijk ook iets zinnigs kan zeggen wanneer ik het publiek vanaf het podium toeroep.”

WIES | Rianne en Maartje (fans): “Het is onze favoriete band doordat ze Nederlandse muziek weer op de kaart brengen en vooral onder de jongeren. Ze zijn gewoon alle drie heel erg leuk!Meisje’ is ons favoriete liedje omdat het onze vriendschap verwoordt.”

Valkhof Informatiestand | Hanneke Wijland (horecamedewerker): “Ik kom mijn collega’s aflossen van de informatiestand zodat zij ook van hun welverdiende pauze kunnen genieten!” Patricia de Haan (vrijwilliger): Ik werk hier al jaren als vrijwilliger de hele week. We ontvangen bezoekers, wijzen hen de weg, verkopen merchandise van de bands, etc. Het hele jaar door werk ik als vrijwilliger bij verschillende instanties. Wat mij zo trekt aan het Valkhof festival is vooral de gezellige sfeer voor jong en oud!”

Han Bennink & Terrie Ex | Fon Sanders (stagemanager Boog): “In het dagelijks leven ben ik lichttechnicus bij Luxor Live in Arnhem maar sinds 2008 ben ik elk jaar stagemanager voor podium Boog op het Valkhof Festival. De crew bestaat al die jaren al uit een vaste groep mensen en zo lijkt het soms meer op een jaarlijks familie-uitje. Aan het begin van de week ken ik eigenlijk nog helemaal niets van de muziek en word ik vaak verrast zoals met Han Bennink & Terrie Ex. Als stagemanager maakt het natuurlijk ook niet uit of ik hun muziek wel of niet leuk vind als zij – en ik ook- maar blij van het podium lopen. Leuk om een knuffel van hen én de hond te krijgen.”

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte