23 mei 2022

Naast individuele namen die op grotere podia staan, lichten we naar aanloop van Valkhof Festival 2022 ook de programmablokken en overige podia uit met een reeks blogberichtjes, zodat je straks nog iets makkelijker in ons spreekwoordelijke ballenbad van muzikale ontdekkingen kunt duiken!

Speaking of which: geen betere om mee te beginnen dan de namen waarmee Schuum op 19 juli ons Poort-podium overneemt. Schuum is hét platform voor artiesten uit Nijmegen en omgeving en helpt jonge en opkomende namen om onder meer (live)-ervaring op te doen. Weinig plekken zijn beter dan een gigantische showcase die in eigen stad plaatsvindt, en ook nog eens tijdens dé hoogdagen van de Nijmeegse kalender.

De lijm die de hele dag bij elkaar houdt is dj-collectief De Poortwachters. Zij draaien tussen optredens door de meest onverwachte tunes en dwingen de toevallige voorbijganger tot onmiddellijke deelname aan het feest. Met Cassandra Onck biedt Schuum dit jaar een artiest die ontroert en tot nadenken aanzet. Onck gebruikt daarvoor haar (zang)stem, haar raps en haar beats. Een naam waar we ongetwijfeld nog veel van zullen horen.

Dat geldt ook voor Cavolo Nero, dat in de selectie zit van Popronde 2022. Hun tropische psychedelica werkt ronduit verslavend. Weer of geen weer, tijdens hun show is het standaard 35 graden!

Het Schuum-blokje wordt geopend door Solomon State, oftewel een band die opvallend retro klinkt, maar met hun eigenzinnige interpretatie van shoegaze alles tot een dromerig geheel mixt waar menig Beach House-adept ongetwijfeld wat mee kan.

En dan is er nog The Super Soakers, een band terug van weggeweest. Ze waren jaren geleden al een opwindende garageband, maar nu zijn ze naar eigen zeggen volwassener en zelfverzekerder dan ooit. De 2.0-versie wordt dus absoluut het checken waard!

De exacte timing van het Schuum-programma wordt later, samen met het blokkenschema, bekendgemaakt. De programmapagina vind je hier.

Op de hoogte blijven van het laatste Valkhof Festival-nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte