21 juli 2023

Traditiegetrouw legt Judith Zandwijk het openingsweekend van Valkhof Festival vast met de camera, maar ook via de verhalen achter de beelden.

The Beths | Jeroen Bakker (gitarist Misprint): “We openen straks het festival op de Boog. Superveel zin in, maar stiekem kijk ik bijna nóg meer uit naar het optreden van The Beths Geweldig viertal uit Nieuw-Zeeland met ongelofelijk knap in elkaar zittende liedjes. Let vooral op die samenzang! Afgelopen oud en nieuw stond het nummer Expert in a Dying Field bij ons op repeat terwijl het vuurwerk de lucht in ging. Dat in combinatie met wat stimulerende middelen was pure euforie!”

Frenk de slak | Pleun, Pip en Puk: ”We luisteren altijd naar Frenk de slak bij papa in de auto en later gaan we ook raps schrijven.”

Valkhof Festival | Hilde Spille: “Ik vind het heel erg fijn om alle crewleden en artiesten goed te verzorgen. Ik heb, samen met Rob Berends, een boekingskantoor voor popmuziek en het is heel leuk om tijdens Valkhof Festival praktisch bezig te zijn en het van een andere kant te zien en mee te maken.”

Valkhof Festival | Berry Claessen en Jacco Mittendorff: “Zelfde lichaam, zelfde werk en dat tilt heel fijn!”

Noor | Jennifer en Marissa: “Wij houden van Noor omdat we ons heel erg kunnen herkennen in haar teksten. Ze is echt zo’n leuk en mooi persoon. Ze is superlief voor haar fans en reageert zelfs op dm’s. Omdat ze ons herkent geeft ze ons het gevoel dat ze het ook echt naar ons brengt en voor ons zingt en haar fans waardeert. De teksten geven een vertrouwd gevoel, alsof je begrepen wordt. Om dit samen met elkaar live te horen maakt ons heel blij en we zullen het niet vergeten.”

Valkhof Festival | Susanne van Stratum: “Dit is mijn eerste jaar als artist handler op het festival. Normaal werk ik bij Doornroosje, en ik ben de afgelopen weken druk bezig geweest met alle voorbereidingen voor artiesten (vluchten, tijden, taxi’s etc). Ik wilde op dag 1 al komen maar het regende echt te hard, gelukkig zijn er nog 6 dagen herkansing en kan ik Minami Deutsch op donderdag zien.”

Valkhof Festival | Robert Meijerink en Sol (7 jaar): “Als programmeur begin ik al een jaar van tevoren met het samenstellen van het programma. Samen met Jonathan Brand boekten we ruim 170 acts en DJ-sets. Valkhof Festival is de enige plek die echt aandacht besteedt aan nieuwe opkomende talenten. We willen ook verrassen en, hoe mooi, we bereiken ook het publiek dat daarvoor open staat, dat wil ontdekken. De brede invalshoek qua stijlen is voor mij als boeker super interessant. Valkhof Festival boekt vaak artiesten die aan het begin staan van hun carrière, zoals (ooit): Idles, Ben Howard, Black Midi, Fontaines DC en Savages. De zondag is altijd een familiedag die lekker traag op gang komt. Letterlijk deze keer met Frenk de Slak van Rico. We starten met een kindershow om daarna de diepte in te gaan met jazz. As we speak staat Nduduzo Makhathini op het podium; een briljante Blue Note-artiest uit Zuid-Afrika.

Sol: “Ik wil drummer worden, net als Tim van Delft van De Staat en Bram van den Berg van Krezip.”

Valkhof Festival | Sebastiaan Kemperman: “Dit is de 20e keer dat ik op dit festival werk. De Affaire was de voorloper van wat het Valkhof Festival nu is. Ik begon als stage hand en tegenwoordig als stagemanager. Podium is veel leuker om te doen, want dan word ik tenminste niet al om 10 uur uit bed gebeld door de eerste de beste tourmanager die de weg niet kan vinden. In het dagelijks leven ben ik ook tour- en stagemanager, dus ik weet er alles van. Het programma van Valkhof Festival is altijd tof en er valt altijd wat te ontdekken. Extra leuk is dat het een verantwoorde en duurzame opzet is voor een festival, dat draag ik een warm hart toe. Ik ken alles en iedereen in Nijmegen, dus als een soort ambassadeur van de stad geef ik artiesten tips over waar ze nog even heen kunnen om te chillen, óf naar de Molenstraat.”

Valkhof Festival | Hamish Hutcheson (zanger Vlure): “We have been here since yesterday and have enjoyed the atmosphere, the people, live acts and DJ’s. Deadletter’s performance was amazing. This festival and crew are super. Me and the whole band loved being at Valkhof festival.”

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte