6 juni 2023

Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland écht verder helpen. Vanuit verschillende plekken in de provincie helpen de talentmakelaars artiesten aan relevante informatie, activiteiten en netwerk.

Poppunt Gelderland heeft de meest interessante en opvallende acts uit onze regio altijd als eerste op de radar, van techno-dj tot metalband en van songwriter tot beatmaker. Vorig jaar presenteerden ze verspreid over 4 dagen diverse live-acts en dj-teams uit alle hoeken van Gelderland op de Poort. Check de beelden hier!

Dit jaar heeft Poppunt Gelderland het anders aangepakt. Via het nieuwe platform Sonar konden artiesten zichzelf pitchen voor de line-up. Maar liefst 83 acts meldden zich aan met hun muziek, plannen en motivatie om dit jaar bij Valkhof Festival op het podium te staan. Imke Loeffen van Poppunt Gelderland vertelt daarover het volgende: “Het was te gek om alles door te luisteren. Normaal ga je op zoek naar vette acts, maar nu konden artiesten zich via Sonar zelf aanmelden. Dat zorgt dat je weer andere artiesten op de radar krijgt, of acts die achter de schermen met geniale plannen bezig zijn die nog niet openbaar zijn. Zo hebben we uiteindelijk zes acts gekozen die volgens ons perfect op Valkhof Festival passen dit jaar.”

Zo zie je op maandag 17 juli drie stevige acts vanwege de traditiegetrouwe ‘Metal Monday’. We openen met SVAUN, de nieuwe band van Sven Janssen die eerder in onder meer Speciaal Onderwijs en Natives of the Crooked Cage speelde. Met zijn verleidelijke stonerrock trok hij in korte tijd al de aandacht op onder andere de Paasconcerten dit jaar. Binnenkort komt hun eerste EP uit, wij verwachten een dikke show! Daarna volgt Periot, een Arnhemse punkband met als motto ‘All Girls Are Bastards’. Dat hoor je terug in de opzwepende meeschreeuw-teksten en rammelende sounds van dit brutale viertal. Punk op zijn punkst dus, daar moet je bij zijn! Tot slot wordt het schreeuwen geblazen bij Daniel Brooke. Deze voormalig YouTube-gitarist uit Zutphen brengt emo terug naar 2023 met zijn unieke combinatie van metalcore à la Bring Me The Horizon en moderne alternatieve muziek zoals YUNGBLUD. Luid, agressief en aanstekelijk. 

Ook op woensdag staan er drie Gelderse topacts op de Poort. FAVST (foto) is het cynische, maar humoristische alterego van filmmaker Marie-Anne Faustinelli. Haar beats zijn onheilspellend en dansbaar, haar teksten maatschappijkritisch en letterlijk. Deze gloednieuwe act deed al veel stof opwaaien op Booster Festival dit jaar, waardoor we met veel verwachting uitkijken naar haar performance op het Valkhof Festival.  Vervolgens is het podium aan Case Candy, een opzwepende funkpop-band met female rap en zang in combinatie met eigentijdse discogrooves. Na een aantal kleurrijke singles is de band klaar om de Poort goed aan het dansen te krijgen met hun aanstekelijke show. Die dag sluiten we af met Hugo Remmen, het beste te omschrijven als ongeleid projectiel! Zelf omschrijft hij zich als ‘herriemaker, schreeuwlelijk en moerasmonster’. Tijdens de Popronde 2022 heeft hij flink wat podia platgespeeld met zijn noisy hiphop met alle 808’s in het rood. Wat er gaat gebeuren op het Valkhof Festival? Geen idee! Wordt het vet? Dat zeker!

Check de volledige line-up van Valkhof Festival 2023 hier.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte