16 juli 2021

Extrapool staat elk jaar garant voor spannende ontdekkingen en experimentele muzikale avonturen in de Valkhofkapel tijdens de week van Valkhof Festival. Deze editie is alles anders, maar X Valkhof Festival zag vooral een kans om Extrapool op zoveel mogelijk locaties te laten terugkomen. Wie dus al te laat was voor de uitverkochte avonden in Extrapool zélf, hoeft niet te treuren, want je krijgt tussen 17 en 23 juli nog héél veel Extrapool te zien. Inclusief een paar leuke verrassingen!

De enige echte openingsact van X Valkhof Festival is niet in Openluchttheater de Goffert, maar Museum Het Valkhof! Daar kan je zaterdag 17 en zondag 18 juli tussen 10 en 17u volledig gratis naar een prachtige installatie van Oscar Peters. Registreren voor toegang kan aan de kassa van het museum. En voor de goede orde, dat is de tweede Oscar Peters die op dit moment in Het Valkhofmuseum te zien is! Dus eigenlijk moeten we zeggen: twee spectaculaire installaties die je zintuigen meteen op scherp zetten!


Al een kaartje voor één van de drie Extrapool-avonden en meer weten over wat je te wachten staat? Check dan het volledige programma op de Extrapool-site, met o.a. Tableau Vivant als beproefd concept en De Perifeer als terugkerende partner. Ook in Doornroosje is Extrapool prominent aanwezig, met name via Aya Suzuki. Deze percussie-grootmeester zal voorafgaand aan Kika Sprangers & Pynarello én Upsammy + Vril telkens een performance geven van haar Nine Bells-interpretatie (een compositie van Tom Johnson) in de Rode Zaal van Doornroosje. Heb je voor die dagen een kaartje voor Doornroosje, wees er dan zeker bij als de deuren opengaan!

Nog in Doornroosje kan je de hele week een video-installatie van Daan Mulder en Gökay Atabek zien. Beide artiesten stonden net als Aya Suzuki al eerder in Extrapool. Atabek en Mulder waren onderdeel van Destillaat, nog zo’n terugkerend Extrapool-concept. Het duo maakte voor deze tentoonstelling video’s op het snijvlak tussen performance en geluidskunst. 

Niet zelden zijn de kleine intieme concerten, installaties en performances in Extrapool dan ook een unieke kans om belangrijke experimentele artiesten in zo’n setting te kunnen zien. Dit jaar brengen we Extrapool naar andere plekken en krijgen X Valkhof Festival-bezoekers een glimp mee van wat de bekende sound-art-print kunstruimte in de Tweede Walstraat zoal doet. Duik de komende week dus in het Extrapool-programma en laat je verrassen!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte