5 juli 2021

Er is natuurlijk een reden dat een ronkende naam als Le Guess Who? Festival Alabaster dePlume tot artist in residence heeft gebombardeerd. Maar eerst komt hij op woensdag 21 juli X Valkhof Festival betoveren in OLT de Goffert! De avond met Alabaster dePlume wordt compleet gemaakt door SMANDEM en Athletic Progression. Hiermee krijg je een internationale top line-up van eigenzinnige jazz voorgeschoteld. Al is de term ‘jazz’ of überhaupt de notie van een genre relatief, zeker bij dePlume.

In 2020 bracht hij ‘To Cy & Lee: Instrumentals Vol. 1’ uit, een soort heruitgave van eerder werk. Het album heeft een spontaan heilzaam effect op de luisteraar. Deze ‘kalmerende’ kant van dePlumes muziek is slechts één van zijn vele facetten. De keuze van Le Guess Who? Festival om hem in november van dit jaar ‘artist in residence’ te maken, is niet toevallig gebaseerd op zijn uitzonderlijke veelzijdigheid.

dePlume is net zo goed een freak folk-artiest of een dichter. Of een comedian. Het hangt er maar van af hoe je het zelf interpreteert. Zijn subtiele jazz – niet zelden in samenwerking met topmuzikanten als Sarathy Korwar gemaakt – is steevast een rode draad. Een ding is zeker: dePlume is een unicum. Deze artiest krijgt stilaan de erkenning die hij verdient. En voor hij komend najaar in Utrecht speelt, kan je hem over een paar weken al bewonderen in Nijmegen! dePlume wordt ongetwijfeld een nieuwe naam in het lange lijstje van bands en artiesten die bij het begin van hun doorbraak nog bij Valkhof Festival langskwamen.

Mis deze avond niet! Tickets en info via de link. Wil je graag naar meerdere avonden in OLT de Goffert? Koop dan een weekpas!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte