5 maart 2019

Maart roert zijn staart, en wij doen hetzelfde. Het tipje van de sluier, het topje van de ijsberg en vooral het neusje van de zalm: dit zijn de eerste namen voor Valkhof Festival 2019. Van de bleke Britse underground tot het zonnige zuiden: dwaal nu vast door het programma zoals je strakjes door het park zult dwalen.

Valkhof Festival vindt plaats tijdens de Nijmeegse Vierdaagseweek, dit jaar van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli. In die week een gratis toegankelijk programma met doorbrekende artiesten uit binnen- en buitenland, van frisse hiphop en smaakvolle house tot snoeiharde metal en brutale britpop.

Van Sudan Archives’ eigenzinnige combinatie tussen 90s beats en Noord-Afrikaanse samples tot de gevaarlijke postpunk van Fontaines D.C. en de Turkse sixtiespop van Derya Yıldırım & Grup Şimşek, alles klinkt nog nét wat lekkerder in de Nijmeegse zon. Zo ook de bezwerende psychedelica van het Japanse Bo Ningen, de weirde popliedjes van kiwi Jonathan Bree en de tegendraagse math en noise van de Londense revelatie black midi.

De eerste namen voor Valkhof 2019 zijn: Sudan Archives, Fontaines D.C., Bo Ningen, black midi, Jonathan Bree, Whispering Sons, The Blinders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Die Wilde Jagd, Cocaine Piss, The Psychotic Monks, Black Country New Road, The Ills, Eerie Wanda, The Body, Full Of Hell, YĪN YĪN, s10, Santrofi, Snelle, Gita Buhari, Ares, Le Motat, DJ Pure en Mark Wanders & Camiel.

Beluister het programma via de Valkhof 2019-playlist op Spotify. Meer namen volgen naarmate het kwik stijgt!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte