17 juni 2019

Het Valkhofpark is tijdens de Vierdaagseweek dé plek om nieuwe muziek te ontdekken, maar wat gaat dat terrein laat open hé? Om iedere dag wat extra zonnestralen mee te kunnen pikken in combinatie met fijne dj’s en hier en daar een verrassingsshow, introduceren we dit jaar een gloednieuwe hangout: maak hier vast kennis met Poort.

Poort is een paviljoen dat meteen in het oog springt als je vanuit de stad het Valkhofpark inloopt, langs de Lindenberg. Poort is twee verdiepingen hoog, met bovenop een terras. Daarop kun je de hele Vierdaagseweek al genieten van een drankje voor de rest van het Valkhofterrein open is. Super handig om je vrienden te verzamelen voor het bomvolle festivalprogramma losbarst, dus.

De nieuwe area zorgt trouwens niet alleen voor een uitbreiding van het terrein, maar óók voor een uitbreiding van dat festivalprogramma. Iedere dag wordt Poort bemand door lokale dj’s die met garage, hiphop en jazz zorgen voor de perfecte soundtrack voor jouw zomerse middag en je langzaam maar zeker opwarmen voor een mooie dag in het park. Onder meer onze indiefavorieten van Waltzburg nemen plaats achter de wheels of steel, net als Mario Marini, Plees to Be, Nieuwe Electronische Waar en vele anderen.

Op maandag en donderdag zijn er zelfs shows van de beste nieuwe bands uit Nijmegen. Op donderdag 18 juli presenteert Schuum, het kersverse platform van de Nijmeegse popmakelaar Lotte Slenders, een drietal liveacts. Hanne van Renesse, de singer-songwriter die je wellicht nog kent uit February Moon, treedt aan met haar project “Ik”. Ze krijgt gezelschap van de vrolijke indieband Taveneer en de brutale en swingende rock-‘n-rollformatie The Moans.

Op maandag 15 juli neemt Poppunt Gelderland de programmering van Poort voor zijn rekening. Het terras krijgt dan muzikale omlijsting van lo-fi synthrockband Bieldermann, death metalband Mouflon (want het blijft toch metal maandag hè) en Chauffeur. Tot bij Poort!

Openingstijden Poort 
zaterdag 13 juli – 17.00 – 00.30
zondag 14 juli – 14.00 – 00.30
maandag 15 juli – 15.00 – 00.30
dinsdag 16 juli – 15.00 – 00.30
woensdag 17 juli – 12.00 – 00.30
donderdag 18 juli – 15.00 – 00.30
vrijdag 19 juli – 14.00 – 01.00

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte