27 mei 2021

Geen Vierdaagsefeesten en geen festival in het Valkhofpark. Maar er is altijd een plan X! In 2022 keert Valkhof Festival terug in de vertrouwde vorm. Voor intense live-ervaringen, een internationale line-up, muzikale ontdekkingstochten voor alle smaken én… toch ook een stukje van die typische Valkhof Festival-vibe hoef je helemaal niet zo lang te wachten. Blokkeer 17 tot 23 juli dus alvast in je agenda voor X Valkhof Festival!

De eerste rij namen van deze X Valkhof Festival-editie geeft goed weer waar ons festival om draait. Zo is er de veelzijdige Londenaar Alabaster dePlume of de gerenommeerde Franse postrock-band Oiseaux-Têmpete, namen die na jaren voor het eerst weer in Nederland spelen tijdens X Valkhof Festival. Onthoud ook de Nederlandse debuutshow van de Limburgse (Belgisch, that is) rapper DIKKE en unieke samenwerkingen van eigen bodem als Solar Temple (oorspronkelijk een commissioned work in opdracht van Roadburn Redux) en 4b2m (met onder meer Rocco Hueting van De Staat). Daarnaast gaat X Valkhof Festival samen met partner Extrapool een aantal concerten organiseren waar ook andere kunstdisciplines aan bod komen. De Belgische Sylvie Kreusch is dan weer een artiest die binnenkort niet meer weg te denken valt in ons popcircuit. Die traditie van toekomstige grote namen in een kleine en toegankelijke setting kunnen meemaken of ontdekken, wordt ook op deze X Valkhof Festival-editie dus in ere gehouden! 

Het programma wordt uiteraard nog aangevuld! Tussen 17 en 23 juli zullen uiteenlopende line-ups op diverse plekken in Nijmegen aan bod komen. Alle info over de kaartverkoop volgt snel.

Voor nu: verlekker je alvast op deze eerste lading fantastische X Valkhof Festival-namen! Inluisteren kan via onze Spotify Playlist.

 

4b2m

Alabaster dePlume  

Athletic Progression

Aya Suzuki

Broeder Dieleman

DIKKE

Don Melody Club

Foxlane

Gökay Atabek & Daan Mulder

Iguana Death Cult

Diepenmaat / Sallaerts

LUWTEN

LYZZA (live)

Meskerem Mees

Niklas Paschburg

Oiseaux-Têmpete

Oscar Peters

Personal Trainer

Robin Kester

Sinead O’Brien

SLIFT

Solar Temple

sor

Stefan Kollee & nobuka

Sylvie Kreusch

The Goa Express

The Sweet Release of Death

Twin Sister

Vril (live)

Wouter van Veldhoven

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte