7 maart 2022

Bijna 1000 dagen na Valkhof Festival 2019 kunnen we onze favoriete week van het jaar weer aankondigen zoals het hoort: in het Valkhofpark, tijdens de Vierdaagsefeesten en dus inderdaad: helemaal gratis.

En ja, ook de tientallen acts, meerdere podia en een muzikaal spectrum dat zowel R&B als gabber-opera bevat… het komt allemaal terug. Óók de speciaalbieren, het kaasgehakt, de schaduwrijke plekjes om te relaxen, de uitzinnige menigte bij Club Voerweg: alles wordt weer zoals vroeger!

Maar voor het zover is, introduceren we graag de eerste namen van de line-up dit jaar! Want daar gaat het toch vooral om, niet? Een bont gezelschap waarmee de (on)bekende toon meteen is gezet. Zo is Beak> op z’n zachtst gezegd een internationale topband, terwijl je misschien nog niet wist dat we met Gaidaa uit eigen land alles heeft om een toekomstige wereldster te worden. Of zoek je iets geks om totaal uit je plaat te kunnen gaan? Probeer dan misschien ascendant vierge. Hoe dan ook, ook in 2022 ga je bij Valkhof Festival concerten kunnen beleven waar je achteraf over kunt zeggen ‘ik was erbij!’ En net zo goed ontdek je er muziek uit genres of scenes die we bij ons zelden te horen krijgen.

Blokkeer je agenda alvast van 16 tot 22 juli! De eerste namen vind je hieronder terug, maar check vooral de line-up pagina!

Tramhaus
ascendant vierge
King Buffalo
Duma 
Crack Cloud
Beak>
Avalanche Kaito
Alogte Oho & his Sounds of Joy

Alberta Balsam (live)
POM
Spill Gold
Bob Vylan
Psychonaut
Hailu Mergia
Gaidaa
Denise Chaila
Etran de L’Aïr 

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte