19 juli 2019

Dat was ‘m dan! Op Valkhof Festival 2019 haalden fantasievolle muzikanten van over de hele wereld de toekomst een week lang naar ons prachtige terrein. Van 18 t/m 24 juli 2020 zijn we terug! Blijf op de hoogte via het Facebook-event.

Bedankt voor de fijne sfeer die de hele week op dat terrein heerste. We genoten ervan om te zien hoe jullie genoten van alle muziek. Mensen uit Nijmegen, maar ook van ver daarbuiten. Mensen die van metal houden én mensen die het liefst losgaan op hiphop.

Er stond dan ook voor ieder wat wils op het programma. Fontaines D.C.black midi en The Murder Capital veroverden Valkhof met fascinerende rockshows, terwijl Bo Ningen, Zeal & Ardor en de plaaggeesten van Viagra Boys als een wervelwind door het park trokken. Zwangere Guy, Snelle en Duckwrth speelden opzwepende rapsets, maar waren geen van allen zo bizar als de veelkoppige IJslandse headliner Reyjavíkurdaetur. Los Bitchos kreeg jullie al op dag één aan het dansen en Julia Jacklin kreeg de hemel aan het huilen.

Terwijl de lopers van de Vierdaagse de zolen van hun wandelschoenen liepen, werd bij Club Voerweg menig dansvloer versleten. Ondertussen vonden in de Kapel allerlei elektronische experimenten plaats en kon je bij Entree en de gloednieuwe area Poort kennismaken met de grootste lokale beloftes.

Bekijk alle foto’s van het festival
Onze fotografen renden de hele week van hot naar her om alle optredens van Valkhof vast te leggen op de gevoelige plaat. En de sfeer in het park natuurlijk ook. Je kunt alle foto’s terugvinden op onze Facebook en Instagram!

Nagenieten? Check de playlist
Droom je nog steeds van die Valkhof-show van je lievelingsband? Of heb je juist je nieuwe favoriete act ontdekt? Je kunt alle artiesten van Valkhof 2019 nog eens beluisteren in onze Spotify-playlist.

Lees de verslagen van 3voor12 Gelderland
3voor12 Gelderland presenteerde niet alleen zijn favoriete acts, maar was ook de hele week aanwezig om verslag te doen van een hele hoop Valkhof-shows. Lees ze hier nog eens rustig na.

Live after Valkhof
e snappen best dat je na Valkhof een beetje in een zwart gat valt. Daarom bij dezen wat nazorg: deze coole shows vinden de komende tijd plaats in Doornroosje.

Bodega – donderdag 22 augustus
Parquet Courts-eske artrockband die vorig jaar nog op Valkhof stond.

Dope Lemon – zondag 15 september
Angus Stone (ja, die van Julia Stone) klinkt solo nét wat rauwer.

Bad Breeding – dinsdag 24 september
Punkband uit het Britse Stevenage is een opwindende sloopkogel.

Drab Majesty – donderdag 26 september
Met Amerikaans duo terug naar de jaren tachtig van The Cure en Roxy Music.

Valkhof Festival 2020 vindt plaats van 18 t/m 24 juli. Omcirkel de data vast in je agenda en check het Facebook-event om op de hoogte te blijven. Tot dan!

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte