Nieuwe Electronische Waar presents…

Terug naar Lineup
Elektronica
Informatie

Nieuwe Electronische Waar presents…

BARTH. – 18.00

BARTH. (Bart Hanswijk) is een muziekproducer en componist uit Ede, Gelderland. Tijdens zijn opleiding aan het conservatorium in Utrecht ontstond en groeide zijn liefde voor het componeren van instrumentale muziek. Een zoektocht was begonnen. De mogelijkheden om met enkel muziek verhalen te vertellen, zijn eindeloos, ontdekte hij. Woorden zijn er al genoeg, die heeft hij niet nodig. BARTH. schept met zijn muziek ruimte. Voor hemzelf, maar ook voor de luisteraar.

Vilosov – 19.00

Menig feest is in goede handen met de vibrerende vingers van Vilosov. De alternatieve hub van Nijmegen, NDRGRND, is al lang en breed bekend met het werk van dit opkomend talent. Vilosov is echter klaar om de rest van Nederland te laten voelen én dansen. Kenmerkend is zijn aanstekelijke elan, zijn diepe house-grooves en melodieuze techno. Puntige percussie, polyritmische subtiele synths en grootse climaxen pakken het publiek vast, en laat het wegdromen tot de zon weer op komt. Op het moment dat de zaal in een eindeloze trans meent te geraken, doorbreekt de peinzer de innemende sfeer om vervolgens samen met zijn publiek het diepe in te springen. Naast de live-act is het enthousiasme van Vilosov tevens te vinden in zijn eigen tracks waarin de grenzen tussen deephouse en melodic progessive techno vervagen. 

ODAIRA – 20.15

Serveert eclectische gerechten met een pittige maar ook frisse mix van organische klanken, geraffineerde instrumentale fragmenten en superhete samples. Je herkent zijn producties makkelijk aan de bitterzoete akkoorden, de knapperige drumpartijen en overheerlijke delays. ODAIRA is net zo behendig met zijn sampler als een chef-kok met zijn keukenmes!

Vanta – 21.15

Je staat bij een show van Vanta. Wat wordt er nu van je verwacht? Heel simpel: bek houden en dansen. Een vrolijke of uplifting vibe zal je niet snel terugvinden in de muziekkeuze van Loes van Rijsewijk – wèl muziek met een donker randje. Ziedaar haar artiestennaam Vanta, verwijzend naar één van de donkerste substanties die er bestaan. Wat voor week je ook achter de rug hebt, in de snelle, rauwe en trippy technowereld die zij voor je neerzet, kan je alles achter je laten en is er geen excuus te vinden om niet te gaan dansen. 

Luc Pustjens – 22.30

Luc Pustjens maakt duistere techno met een hoog melancholisch karakter. Luc vindt het live aspect van zijn performance heel belangrijk. Hij maakt gebruik van vele synthesizers en andere hardware, waardoor iedere set anders klinkt. Eerder dit jaar kwam zijn eerste EP uit.

DAEDRA – 23.15

Met het gebruikmaken van zijn emoties, gedachtes en het mengen van verschillende elementen uit veel andere genres die binnen en buiten de hard dance scene vallen creëert DAEDRA zijn sound. DAEDRA’s stijl kan je omschrijven als duister, ruig maar toch harmonisch, melodisch en een sterk onderliggende focus op glitchende ritmes en harde percussie elementen.

nieuwsbrief

Ben als eerste
op de hoogte